Statistikksenter Eliteserien:

TELENOR ARENA (aftenposten.no): Marius Helle går fra Bryne til Stabæk, og har skrevet under for 3,5 år med Bærum-klubben.

Toppscoreren i 1. divisjon har stått bak 18 mål på 16 kamper for Bryne denne sesongen, og er hentet inn som en erstatter for skadde Daniel Nannskog . Svensken er satt på sidelinjen med en lårskade resten av sesongen. I dag sto den tidligere storscoreren i signalgul vest som dommer/observatør/hjelpetrener under spillsekvensen i hallen på Fornebu, mens Helle jaktet mål.

— Det er viktig for oss at han har scoret mye mål i år. Jeg håper han drar med seg selvtilliten inn hit til oss , sier Stabæk-trener Jan Jönsson til aftenposten.no.

Ekstra bilder av lyskene

Helle hadde sin første trening med klubben fredag morgen, før svaret på den medisinske testen var klart.

Senere skulle 27-åringen fullføre den medisinske sjekken hos sin nye klubb, etter at det ble nødvendig å ta ekstra bilder av lyskene hans. Prøvesvarene var ikke klare før treningen, og Helle møtte pressen som Bryne-spiller med Stabæk-overdel.

— Det bør ikke by på problemer, men det er godt de sjekker grundig, sier Helle.

Han var ikke i tvil om at han ville til Bærum da tilbudet kom tidligere denne uken.

— Det har gått fort, men da Stabæk tok kontakt, syns jeg det var smigrende. Jeg syns det var en god mulighet til å ta et nytt steg i karrieren. Stabæk er en stor klubb, og denne arenaen er jo flott, sier 27-åringen, og ser seg rundt i Telenor Arena.

Den hurtige angriperen har hatt en sen blomstring, og var ikke fast inventar i 2. divisjon i moderklubben Ålgård før han var 21 år. De fire siste sesongene har Helle spilt i Bryne, hvor han har utviklet seg stort.

Aktuell til søndagens tropp

— Jeg kommer til å bidra med mål, lover Helle, som scoret 14 mål i fjorårsesongen.

Han er ikke redd for å ta steget opp til eliteserien.

— Jeg har aldri spilt i eliteserien før, så jeg vet ikke hva som venter meg. Men jeg har scoret godt med mål, og har selvtillit på det, sier Helle, som etter eget utsagn trives best som kantspiller eller spiss.

I Stabæk er han hentet inn som en ren erstatter til Daniel Nannskog.

— Han er en god målscorer, som er farlig med begge ben. Han er definitiv aktuell til troppen til søndagens kamp, men jeg tror det er for tidlig å sette ham rett inn på laget, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

Ut fra formasjonstreningen i dag, starter Jan Tømmernes kampen mot Hønefoss i tospann med Veigar Pall Gunnarsson.