KYPROS — NORGE 1-3:

LARNAKA : Norge slo Kypros 3-1 etter noe som må betegnes som litt av en slitekamp. Det sto 1-1 til pause etter to kjappe mål av Efstathios Aloneftis og Brede Hangeland i løpet av to minutter.

- Det var veldig tungt i første omgang. Vi flytter ikke beina, kommer litt bakpå og lar de spille rundt oss. Vi var veldig misfornøyde i pausen, sier Tarik Elyounoussi.

Har sterke nerver

RBK-spilleren var en av Norges beste på ferieøya, og viste ro og solide nerver da han satte inn 2-1 på straffespark snaue ti minutter før slutt. Superinnbytter Joshua King ble felt, og den polske dommeren var ikke i tvil. Det eneste det så ut til å være tvil om, var hvem som skulle ta Norges straffe. John Arne Riise var fremme og pratet med Elyounoussi før han skulle skyte.

- John Arne spurte om han kunne ta den, for han står som nummer to på lista. Han lurte sikkert på hvordan nervene mine var. Men hadde jeg hatt nerver, så hadde jeg selvfølgelig gitt ballen videre, sier Elyounoussi.

- Hva gikk gjennom hodet ditt før straffesparket?

— Bare hvordan jeg skulle feire, smiler han.

- Jeg har ikke problem med nervene, og var sikker på at den skulle i mål, sier Elyounoussi.

- Forarbeid av høy klasse

Etter å ha holdt sine solide nerver i sjakk, gjorde Elyounoussi et vakkert forarbeid da Joshua King bare to minutter etterpå punkterte kampen.

- Der tror jeg Drillo gråt, smiler Elyounoussi.

Kantspilleren beskriver situasjonen slik:

- Det var en kontring i veldig høy klasse. Med å dra inn mange spillere, ikke slå på første bevegelse, heller ikke på andre, vente, vente, så slå ut. Så King inn én mot én og la den i lengste hjørne. Det var et flott mål av King og et flott forarbeid av meg, slår han fast.

Elyounoussi er fornøyd med uttellingen på kampene mot Sveits og Kypros.

— Hvis vi fikk fire poeng på de to kampene, ville vi være veldig fornøyd, og det lyktes vi med, avslutter han.