RIO DE JANEIRO: — Akkurat nå er det bare en stor tomhetsfølelse. Jeg bare venter på marerittet skal ta slutt, sier Katrine Lunde når Fædrelandsvennen møter henne etter thrilleren.

Camilla Herrem hadde sjansen til å utlikne fem sekunder før slutt av andre ekstraomgang, men ballen snek seg noen få centimeter utenfor stolpen, og dermed er det Russland som får møte Frankrike i OL-finalen etter 38-37 –seier mot Norge.

— Det er veldig surt for jeg synes vi er et bedre lag enn Russland, sier Lunde.

— En stund siden jeg har vært så langt nede

Mens den ene lagvenninnen etter den andre kommer gråtende inn i presserommet, beholder Lunde fatningen.

— Men det er en stund siden jeg har vært så langt nede. Det er vanskelig å finne ord, sier Kristiansand-jenta.

På spørsmål om hvorfor Norge ikke klarte å følge opp 33-20-utklassingen av Sverige, svarer Lunde:

— Det er vanskelig å si. Det kommer an på motstander også. Vi visste hva russerne er flinke på, men vi klarte likevel ikke å stoppe det, sier 36-åringen.

(Krever innlogging)

— Målvaktene våre svinger

Etter et skuffende mesterskap for henne så langt, virket hun å være veldig på hugget mot Russland, landet hun spiller klubbhåndball i til daglig. Kari Aalvik Grimsbø sto som ventet i mål, men Lunde kom inn på tre straffer og tok samtlige i første omgang. I tillegg sto hun de siste ti minuttene av første omgang.

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

Også etter pause tvang hun den russiske straffeskytteren til å skyte i tverligger.— Jeg er glad for det jeg kunne bidra med, sier Lunde.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mente imidlertid at de norske målvaktene leverte under pari.

— Katrine gjorde noen riktig bra redninger på sjumetere, men ellers svinger målvaktene våre, sier Hergeirsson.