ARENDAL (fvn.no): — Det var faktisk min samboer som foreslo det, men det passet også veldig greit i og med at forbundet har knapt med midler. I tillegg bor vi veldig mye på hotell i løpet av et år, nå kan vi få det litt triveligere ved å bo hjemme hos oss, sier landslagstrener Sondre Skarli - som bare bor ei drøyt oppløp unna NM-arenaen på Myra.

- Setter veldig pris på det

Som kjent lever Norges Skøyteforbund (NSF) på sparebluss. Per i dag har de bare fått inn snaut tre millioner i sponsorkroner mot nesten åtte millioner i fjor.

— Dette visste jeg faktisk ikke siden vi ennå ikke har begynt å se på NM. Men nå ser det ut som planleggingen vil gå lettere enn jeg hadde trodd, sier Halvor Lauvstad, generalsekretær i NSF – når Fædrelandsvennen forteller ham om den private overnattingen under NM helga før jul.

- Men hadde økonomien tillatt at løperne hadde bodd på hotell?

— I utgangspunktet er det budsjetter til det. De må ikke bo privat. Men vi setter velidg pris på at treneren tilbyr dette, så lenge det ikke går ut over det sportslige. Vi har i hele år hatt fokus på å reise og bo så smart og billig som mulig, sier Lauvstad.

Savner generalsponsor

Skarli forsikrer at den private overnattingen til Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko og co. ikke blir ødeleggende for NM-prestasjonen.

— På ingen måte. I så fall hadde vi ikke gjort dette. Jeg tror dette blir veldig bra, sier den ferske landslagstreneren.

- Bekymrer den økonomiske situasjonen i forbundet deg?

— Jeg prøver å ikke tenke noe på det. Jeg prøver å ha fokus på det jeg kan gjøre noe med. Men det hadde selvfølgelig vært bra hvis vi snart fikk på plass en generealsponsor.

Får hjelp av verdenscupseier

- Blir resultatene i år dårligere enn de ellers kunne vært?

— Jeg tror vi allerede har bevist at vi leverer veldig gode resultater tross knappe midler, sier sørlendingen - og sikter til helgas verdenscupseier på 1500 meter til Sverre Lunde Pedersen.

Det var Norges første verdenscupseier siden mars 2010. — Vi har flere i sving enn noensinne som jobber med ny generalsponsor, og i så måte gir seieren til Sverre en stor "boost". Det er enklere å kontakte folk når vi har resultater å slå i bordet med, sier Lauvstad.