I Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag er det sendt ut farevarsel for tirsdag kveld om kraftige vindkast mellom 27 og 30 meter per sekund, ifølge meteorologene.

På Helgeland og Saltfjellet er det ventet vindkast på mellom 27 og 35 meter per sekund fra tirsdag kveld og fram mot onsdag formiddag.

Det er dessuten kuling en rekke steder i landet. Det er kolonnekjøring på en rekke fjelloverganger på grunn av uvær og sterk vind. En rekke fjelloverganger er også stengt.

I Agder og Telemark, Vestfold og Østfold og Buskerud er det sendt ut farevarsel på grunn av mye snø og nedbør. Det er ventet mellom 30 og 50 centimeter snø, lokalt kan det bli mer.

– Det er Østlandet vest for Oslo, altså Telemark og indre deler av Vestfold som vil få mest, sier statsmeteorolog Håvard Thorset ved Meteorologisk institutt til VG.

– Det er dessuten betydelig snøskredfare i store deler av Sør-Norge, og moderat i store deler av Nord-Norge, samt på Nordenskiöld Land på Svalbard, advarer meteorologene.

Tirsdag kveld sliter flere biler på veier dekket av våt nysnø. Politiet i Sør-Øst melder på Twitter om at en personbil fikk store skader i en kollisjon med en lastebil i Tokke i Telemark.

Politiet i Innlandet skriver at det er begrenset framkommelighet i området rundt Vang og lenger nord på E16 i Valdres. Bilbergere jobber med flere vogntog som har fått problemer på glatt kjørebane.