Blant funnene som er gjort, er det tyske passet til et medlem av Hamburg-gruppen som sto bak terrorangrepene i USA 11. september 2001, skriver The New York Times på sine nettsider.Passet tilhører Said Behaji, tysk statsborger og en nær venn og medarbeider av Mohammed Atta, som ledet angrepene 11. september. Passet ble funnet i en liten landsby i Sør-Waziristan.

Det var utstedt 2. august 2001 i Hamburg, med et pakistansk visum innført i passet dagen etter, 3. august 2001. Passet antyder at Said Behaji kom til den pakistanske millionbyen Karachi med fly fra Istanbul 4. august.

Behajis nærvær i stammeområdene i Pakistan er enda en klar indikasjon på at medlemmer av al-Qaida har oppholdt seg og fortsatt oppholder seg i de pakistanske grenseområdene til Afghanistan, mener amerikanske representanter. Det er ingen indikasjoner på at Behaji har forlatt Pakistan.

Selv om han ikke var blant de sentrale planleggerne av 11. september-terroren, bodde Behaji åtte måneder sammen med Atta og Ramzi bin al Shibh, ifølge rapporten fra den amerikanske 11. september-kommisjonen. Atta og bin al Shibh brukte Behajis PC til å søke på internett. (©NTB)