Kortfilmen «Sniffer» var Norges eneste håp under den europeiske filmprisutdelingen i Warszawa lørdag. Det ble ingen pris i denne runden, men regissør Bobbie Peers tar tapet med et smil.

– «Sniffer» er typisk en film du enten liker eller ikke liker. Jeg har sett alle filmene jeg kjempet imot, og det gjør meg ingenting at vi ikke vant, sier Peers.

Den ti minutter lange science fiction-filmen ble nominert i kategorien «beste europeiske kortfilm» etter at den ble beste kortfilm på Grimstad Filmfestival. Lørdag var det «Before Dawn» av ungarske Balint Kenyeres som mottok gullstatuetten.

God trøst

Om det ikke lyktes denne gangen har det mer enn lyktes før.

Opprinnelig fra Sandnes, men bosatt i Bergen, ble Peers en nasjonalskatt over natten da han fikk en Gullpalme under den internasjonale prisutdelingen i Cannes tidligere i år. Med det prestisjetunge troféet i skapet er ikke tapet like tungt.

– Jeg tror nok Gullpalmen henger høyere. Hvis jeg skulle velge mellom den og European Film Awards, hadde jeg gått for Gullpalmen, forklarer Peers.

Spandexmannen

Snart er Peers premiereklar med «SpandexMan», en film om hva som skjer når en mann en dag bestemmer seg for ikke å gjøre som alle andre.

Til tross for suksessen med debut-filmen er forventningene til neste års filmfestivaler lunkne. Peers er mer spent på om filmen kommer til å bli forstått.

– «SpandexMan» er jo litt spesiell. Det er en underlig liten historie, enda mer underlig enn «Sniffer». Det skal bli spennende å se hvordan den blir mottatt.

– Jeg har sett meg blind på filmen selv, og gleder meg til å se i hvilken retning den blir tolket. Håper vi får igjennom budskapet.