KRISTIANSAND: — Det blir et eventyr! Vi har tenkt på en ny scootertur i flere år nå, så nå måtte vi bare gjøre det før helsa tar oss, forteller pr-ansvarlig Erik Wennerberg (56) noen timer før avreise med båt fra Kristiansand.

Kjørte til Russland

«Kjell’s Angel’s» består av Wennerberg, Rolf Lunden (56) som økonomiansvarlig, Kjell Børge Lindekleiv (58) som selskapsansvarlig og Kjell Sten (57) som «evig president». De tar nå scooterne fatt mot målet Gibraltar i Spania.

President Kjell Sten farger håret i en ny farge for hver tur, denne gangen ble det blondt/gult. – Egentlig skulle det være grått som alle har for tiden, men. Foto: Julie Sørensen Molvik

— For ti år siden kjørte vi moped til Russland på ti dager, og det var helt strålende. Nå var det på tide med en ny tur, også så vi på kartet at det ikke var så langt til Gibraltar. Så da endte vi der, forteller Wennerberg.På turen til Russland gikk det i 40 kilometer i timen hele veien. Scooterne de har til denne turen er litt større, på 114 kubikk.

- Hvorfor velger dere scooter som fremkomstmiddel?

— Vi har alltid hatt en interesse for det, vi har vel kjørt i rundt 12 år. Og det er jo så enkelt, ikke noe gir eller tull med motoren. Den største utfordringen blir nok å holde ut hele veien, ler Wennerberg.

«Kjell’s Angel’s» klare for avreise fra havna i Kristiansand. Fra venstre Kjell Sten, Erik Wennerberg, Kjell Børge Lindekleiv og Rolf Lunden. Foto: Julie Sørensen Molvik

14 dagers reise

De har satt av 14 dager til reisen, og har ikke booket noe på forhånd. De satser på å leie rom hos private, og tar kanskje en svipptur innom bekjente i Rotterdam.

— Vi er fire middelaldrende gubber som har det kjempegøy på tur, og koser oss glugg. Vi gleder oss som unge gutter!