De siste dagenes opplysninger om at eldre menn skal ha lokket mindreårige jenter med gratis alkohol og begått seksuelle overgrep mot dem, har rystet kommunen.Onsdag var situasjonen tema for et møte i den politiske og administrative ledelsen i kommunen. Med på møtet var også oppvekstsjefen og lederen for barnevernet i kommunen.

Vi diskuterte hva slags strategi vi skal ha i forhold til det som har versert i mediene om Kabelvåg-samfunnet, sier ordfører Hugo Bjørnstad til NTB.

På møtet ble det bestemt å avholde et nytt møte i samarbeid med foreldrerådets arbeidsutvalg ved Kabelvåg barneskole førstkommende tirsdag. I tillegg til ordfører og rådmann, politi og ledelsen ved skolen, er det snakk om å ha med elevrådet, tillitsvalgte ved skolen samt helsesøster, oppvekstsjefen og barnevernslederen i kommunen. Møtet vil være det første i en prosess for å gjenreise tillit og trygghet i kommunen.

Hovedoppgaven framover vil være å skape tillit og trygghet for de jentene og foreldrene det her er snakk om, både i Kabelvåg og ellers i kommunen, sier Bjørnstad.