Kongehuset opplyste 5. august at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skilles etter 14 års ekteskap. I en video publisert av hennes «engleskole» Soulspring snakker prinsessen nå ut for første gang med egne ord om bruddet, skriver VG.

— Det er nå en gang slik at jeg har den posisjonen jeg har i Norge, som gjør at jeg må dele med alle når det skjer store ting i livet mitt, enten de er positive eller mindre positive. Og jeg har jo opplevd, som du helt sikkert har fått med deg, et samlivsbrudd. Og det er jo på en måte både vondt og vanskelig og alle de tingene som hører med, selvfølgelig, sier prinsesse Märtha Louise.

I videoen forklarer prinsessen at teknikkene hun selv lærer bort har vært avgjørende for henne i bruddfasen, og hun mener at dette gjør at hun kommer mye fortere gjennom det.

— Å være rått oppe i en sånn situasjon er helt nytt, helt åpent sår på en måte. Å være sårbar også i møte med andre mennesker er noe jeg tør å være nå, fordi jeg er trygg i den jeg er.

Prinsesse Märtha Louise er nummer fire i arverekken til den norske tronen. Hun giftet seg med Ari Behn 24. mai 2002. Sammen har de barna Maud Angelica (13), Leah Isadora (11) og Emma Tallulah (7). (©NTB)