Fredag ble det avviklet et åtte timer langt styremøte i selskapet, men ingen i ledelsen ville kommentere det som ble drøftet under møtet. Gjennom hele helgen vil det pågå en hektisk aktivitet med sikte på å få planene klare for presentasjon sammen med årsregnskapet på mandag.Ideen om å splitte selskapet ble lansert allerede mens Kjell Almskog var konsernsjef. Bakgrunnen er at dagens Aker Kværner driver en meget lønnsom virksomhet innenfor flere områder, men drar samtidig med seg gamle tapsengasjementer og rettstvister.

Kjell Inge Røkke som eier halvparten av selskapet har samtidig et sterkt behov for likvider, men får ikke lov å ta ut noe utbytte fra Aker Kværner før bankene gir grønt lys.

Ved å splitte opp selskapet håper Røkke at det også skal være mulig å hente inn ny aksjekapital i størrelsesorden to milliarder kroner. Måten det skal skje på, vil det trolig være stor uenighet om.

Hvis det gjennomføres en ordinær emisjon, vil ikke Røkke ha midler til å delta, og får derved en redusert eierandel i det nye Kværner.