Den greske kystvakten sier til AP at skipet også har en død person ombord, som druknet da båten sank sør i Middelhavet. Skipet er ventet til havn i Augusta på Sicilia.

VG omtalte lørdag redningsaksjonen som ble gjennomført av det norske tankskipet Clipper Hebe. Skipet ble bedt om å bistå av den italienske redningstjenesten. Avisen skriver at mannskapet opplevde situasjonen som truende etter å ha tatt om bord et stort antall personer.

— Det var en redd stemning og helt klart mye frykt, sier administrerende direktør Edvin Endresen i det Stavanger-baserte rederiet Solvang til VG. Situasjonen kom imidlertid under kontroll etter en stund.

97 andre overlevende fra forliset og likene av ni andre ofre blir brakt tilbake til Egypt av egyptiske skip, melder AP. Ifølge overlevende var det omkring 350 personer ombord i flyktningbåten som sank utenfor Egypt. Egyptiske myndigheter leter fortsatt etter de savnede.

Menneskesmuglernes rute fra Nord-Afrika til Sør-Europa har de siste to ukene kostet mer enn 2.000 flyktninger og migranter livet. (©NTB) (©NTB)