— Jeg ønsker å bringe noen gode nyheter, sa Erdogan ifølge tyrkiske medier til en gruppe syriske flyktninger i grensebyen Kilis.

— Vi kommer til å hjelpe våre syriske venner ved å tilby dem muligheten, hvis de vil ha den, til å få tyrkisk statsborgerskap, sa presidenten da han brøt fasten sammen med syrerne.

Erdogan sa videre at innenriksdepartementet i Ankara om kort tid kommer til å opplyse om hvordan statsborgerskapsprosedyrene fungerer. Selv sa han ingenting om hvilke kriterier som skal stilles, eller om alle de 2,7 millioner syrerne i Tyrkia vil få mulighet til å søke om tyrkisk pass.

— Vi ser på dere som våre brødre og søstre. Dere er ikke langt fra deres hjemland, bare fra husene og landet deres. Tyrkia er også deres hjemland, sa han til flyktningene i Kilis, der tallet på syrere nå er høyere enn den tyrkiske befolkningen.

Tyrkiske myndigheter har nektet å gi flyktningstatus til syrere som har flyktet fra den brutale krigen over grensa siden konflikten brøt ut i 2011. Syriske flyktninger omtales av regjeringen som «gjester», og bare en utvalgt gruppe har fått arbeids- og oppholdstillatelse. (©NTB)