Politistasjonssjef Leif Vagle i Mandal sier at de ansatte som har hatt tilgang til medisinrommet vil bli innkalt til avhør en etter en. Foto: Torstein Øen

MANDAL: — Vi anser saken som svært alvorlig, sier kommunalsjef for helse og omsorg i Mandal kommune, Heidi Henanger Haven.

Samtlige ansatte som har tilgang til medisinrommet må nå gjennom et politiavhør en etter en som et ledd i etterforskningen.

Saken kom for en dag for en tid tilbake da opptellingen av medisiner ikke stemte.

— Det er rutiner på den mengden med medisiner som er i rommet. Da dette ikke stemte, ble saken politianmeldt, sier Haven.

- Anmeldte dere fordi dere mener det er bevisst stjålet medisiner eller fordi det er rutine?

— Begge deler, sier Haven som sier at de mener svinn av tabletter har skjedd over tid.

Narkotiske stoffer

Hun vil ikke si hvor mye medisin som er borte. Det vil heller ikke politistasjonssjef Leif Vagle si.

Saken fortsetter under annonsen

- Men det handler om A-preparater som er narkotiske stoffer, sier Vagle.

Politistasjonssjef Leif Vagle i Mandal sier at de ansatte som har hatt tilgang til medisinrommet vil bli innkalt til avhør en etter en. Foto: Torstein Øen

Vagle opplyser at de ikke har full oversikt over mengden som er borte.De to vil heller ikke si hvor mange som tilgang til medisinrommet. Men nylig ble alle disse innkalt til et informasjonsmøte.

Må støtte hverandre

I referatet fra møtet heter det at det er viktig at de ansatte støtter hverandre i situasjonen som har oppstått. Videre ble det presisert at ingen skal bedrive etterforskning på egen hånd, det er politiets oppgave.

Dessuten ble det sagt at dersom noen har opplysninger, må de melde fra til sine overordnende som vil gi opplysningene videre til politiet.

— Saken er selvsagt belastende for de ansatte, sier Haven.

Skjerpet rutiner

Nå er rutinene rundt medisinhåndtering skjerpet inn i hele kommunen.

— Låsen på det aktuelle medisinrommet er skiftet. Fra nå vil færre ha tilgang til nøklene til medisinrommene vi har, sier Haven.

I 2007 ble en sykepleier ved Mandal sykehjem dømt for å ha stjålet sovemedisiner fra en pasient. Sykepleieren mistet retten til å praktisere i yrket, ble dømt til 30 dagers fengsel og fikk 5.000 kroner i bot.

For få år siden måtte dessuten en hjelpepleier som hadde stjålet mat fra Mandal sykehjem slutte i jobben.

Denne saken kom til retten, men endte i et forlik.