Rendezvous Point på scenen i Tyskland i juni. Foto: Wolfgang Schmitt, Spiegelweiten Photography

— Vi begynner å føle oss som et band som har noe å si, vi er ikke bare jyplinger lenger, sier Rendezvous Point-vokalist Geirmund Hansen.

Og den økende selvtilliten er berettiget. Sist uke kom bandet hjem til Norge etter en rekke konserter i blant annet Tyskland og Danmark, hvor de på det meste har spilt for 700 mennesker.

Dedikerte

På den nylig avsluttede mini-turneen var Rendezvous Point support for det britiske progmetall-bandet Haken, som så nordmennene spille i London i fjor og inviterte dem med på turné.

— Det begynner å bli ganske heftig for oss i Europa, konstaterer Hansen.

— Spesielt når vi spiller med et band som Haken, som drar en del folk. Vi har også vår egne voksne fanbase som er svært dedikerte. Vi ble for eksempel møtt av to fans, voksne folk, i München. De hadde kjøpt togbilletter og mat til oss og guidet oss fra flyplassen til spillestedet. Det er litt vanskelig å fatte hvor dedikerte enkelte er, forteller vokalisten.

Sammen med de andre i bandet opptrådte han for stinn brakke i byer som Hamburg, Køln, København og Berlin.

— Nesten hver kveld spiller vi for 80 prosent som aldri har hørt oss før, så målet er å overvinne dem. Det ser ut til å fungere. De synger med, hopper og danser, og vi selger godt med «merch» på konsertene, sier Hansen.

Tyngre

Bandet ga i fjor ut albumet «Solar Storm'' og forteller at sangene låter vesentlig tyngre live. Og kvintetten går gjerne litt av hengslene når de spiller.

Rendezvous Point på scenen i Tyskland i juni. Foto: Wolfgang Schmitt, Spiegelweiten Photography

— Jeg er jo ikke meg selv på scenen, sier bassist Gunn-Hilde Erstad og forklarer at det er et voldsomt adrenalin-rush å spille foran et engasjert publikum. Og engasjert er bandets publikum alltid, spesielt i Tyskland.

— Gunn-Hilde får vel ti frierier etter hver konsert. Det er ganske rått. Hun er jo Justin Bieber, bare jente, sier Hansen.

Det er ikke helt sånn, avviser Erstad. Men innrømmer at det blir en del «jeg elsker deg, kan jeg ta bilde med deg?«

Etterfulgt av:

«Selvfølgelig, skal jeg ta med Geirmund?«

«Eh... helst ikke.«

— Det er ikke bare fordi hun er pen, altså. Det er også fordi hun spiller fletta av de mannlige bassistene i metallband der ute. Hun har veldig x-faktor i dette miljøet. sier Hansen.

Geirmund Hansen og Gunn-Hilde Erstad etter hjemkomst til Kristiansand. De øvrige bandmedlemmene bor ikke lenger i byen. Foto: Jan Frantzen

For det er ingen hemmelighet at det ikke kryr av kvinnelige bassister i bransjen. Men Erstad går gjerne i bresjen.— Det kommer ganske mange jenter bort til meg og sier at de blir inspirert og at de får lyst til å plukke opp et instrument. Det er veldig hyggelig, sier hun.

Mange inntrykk

I september spiller Rendezvous Point på Kick i Kristiansand under Southern Discomfort. Til høsten går de i studio. Og det blir naturligvis flere konserter, ikke minst i utlandet.

— Det er egentlig ganske surrealistisk å komme inn i turnémodus. Under den nest siste konserten kunne jeg ikke huske hvilken by jeg var i, det blir så mange inntrykk at det er vanskelig å ta alt inn. Men det er helt rått å se hvor mye dette vokser og hvor mye det tar av, sier Hansen.