Paneldebatten omhandler en global tilstandsrapport om arbeidet med å redusere feilernæring innen 2030, skriver VG. Rapporten presenteres under EATs årlige konferanse, som arrangeres i Stockholm i midten av juni.

— The Global Nutrition Report har som målsetting å gjøre det lettere for regjeringer og andre aktører å inngå forpliktelser som faktisk virker for å gjøre slutt på feilernæring i alle former. Jeg er svært glad for at kronprinsesse Mette-Marit har takket ja til å lede den viktige paneldiskusjonen om feilernæring under EAT Stockholm Food Forum, sier Stordalen i en pressemelding.

Stordalen planlegger ifølge avisen selv å delta på konferansen i juni, til tross for at det i april ble kjent at hun skal gjennomgå en ny runde med cellegiftbehandling for den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerodermi.

EAT-konferansen samler vitenskap, politikk, og næringsliv for å finne løsninger for økt bærekraft i matproduksjon og verdens matsystemer, økt matsikkerhet og sunt kosthold til en stadig økende global befolkning. (©NTB)