En Reuters-fotograf oppga først at det var snakk om 2.000 mennesker, men tallet ble av en polititalskvinne i Makedonia en stund etter nedjustert til «flere hundre». Reuters nedjusterte tallet kort tid etter til rundt 200, mens Associated Press anslo at det var snakk om rundt 300 mennesker.

Makedonsk politi så ingen grunn til å la menneskemengden bli i landet, og begynte raskt å forsøke å bringe dem tilbake til Hellas, der de har sittet i en teltleir sammen med 12.000 andre flyktninger og migranter.

— Vi iverksetter tiltak for å returnere gruppen til Hellas, sier talskvinnen.

Litt tidligere mandag ettermiddag forsøkte 1.000 mennesker å forlate teltleiren som ligger nær Idomeni, nær grensen. Gresk politi omringet dem, men senere samlet mange seg og gjorde et nytt forsøk, denne gang uten tegn på at gresk politi fulgte etter. Gruppen kom fram til ei elv som utgjør grensen mellom de to landene. Reuters-fotograf Stojan Nenov sier migranter kastet et tau over til den andre siden og dannet en kjede av mennesker som fraktet de øvrige over elva. Der gikk de videre langs grensegjerdet for i et forsøk på å komme seg videre inn i landet. (©NTB)