Meldingene om en ny flyktningstrøm skjer mens verdens øyne i størst grad er rettet mot Nord-Syria, der regimets russisk-støttede offensiv har drevet titalls tusen mennesker på flukt mot grensa til Tyrkia.

Edward Kallon, FNs humanitære koordinator i Jordan, sier FN har organisert flere hjelpekolonner over grensa til det sørlige Syria de siste par ukene. Over 30.000 sivile, deriblant flere enn 7.000 barn, har fått vinterklær og tak over hodet.

I Sør-Syria, nær grensa til Jordan, kontrollerer regimestyrkene fortsatt byen Deraa. Men det har de siste ukene vært voldsomme kamper i store deler av provinsen med samme navn.

Naboprovinsen Suwayda, som er den syriske druserminoritetens kjerneområde, er blitt angrepet av ytterliggående jihadister fra IS.

Jordan huser over 630.000 av de anslagsvis 4,6 millioner syrerne som har flyktet fra hjemlandet, ifølge FNs høykommissær for flyktninger. Den jordanske regjeringens anslag på 1,4 millioner er langt høyere, ettersom mange av syrerne i Jordan ikke er registrert som flyktninger. (©NTB)