- Hvis ikke jeg hadde hatt på meg sekken, hadde jeg blitt skadet eller kanskje drept, sier Zadin til Fædrelandsvennen. Foto: Espen Sand

Hendelsen fant sted ved kjøpesenteret Mandal Amfi fredag formiddag. Zidan forteller til Fædrelandsvennen at han hadde noen timer fri fra skolen, og at han skulle til Kristiansand for en tannlegetime.

En 44-åring er siktet for drapsforsøk etter å ha stukket en 19-åring med kniv i ryggen. Mannen fulgte etter 19-åringen ut av Mandal Amfi. Foto: Jarle R. Martinsen

— Jeg måtte ha meg litt mat, og gikk inn på Rema 1000 på senteret. Der så jeg en mann som tittet veldig stygt på meg, sier Zidan.Den 44 år gamle mannen skal ha fulgt etter ham i butikken.

— Da jeg hadde gått ut av butikken hørte jeg at noen løp bak meg. Plutselig følte jeg et kraftig slag i ryggen, sier 19-åringen.

Han forteller at slaget var nær ved å velte ham, men at han klarte å holde seg på beina. Etter en kort stund oppdaget Zadin at mannen har stukket ham i ryggen med en kniv.

Løp gjennom senteret

På ryggen hadde 19-åringen en PC-sekk, som trolig har reddet ham fra å bli skadet.

— Kniven hadde gått gjennom fire lag i sekken og truffet PC-en. Den er også ødelagt, sier han.

Han forteller til Fædrelandsvennen at han kastet maten på gulvet, før han løp ut av senteret med mannen etter seg.

— Jeg forsøkte å spørre hva jeg hadde gjort. Han svarte ikke, men forsøkte å hugge til meg igjen.

- Hvis ikke jeg hadde hatt på meg sekken, hadde jeg blitt skadet eller kanskje drept, sier Zadin til Fædrelandsvennen. Foto: Espen Sand

— På bussholdeplassen hadde bussen kommet, men det var flere minutter til den gikk. Jeg forsøkte å forklare flere personer at noen fulgte etter meg, men ingen sa de kunne hjelpe.19-åringen tør ikke tenke på hva som kunne ha skjedd hvis han ikke hadde hatt på seg ryggsekken.

- Plutselig sto han der

— Han slo veldig kraftig. Hvis ikke jeg hadde hatt på meg sekken, hadde jeg blitt skadet eller kanskje drept. Jeg ble veldig skremt da han plutselig sto bak meg, sier han.

Zidan forteller at han har bodd i Mandal i noen år, og at han kom til Norge fra Syria.

— Jeg har opplevd å måtte flykte fra lignende situasjoner i Syria. I går slet jeg med å sove, og jeg håper at jeg kommer meg raskt videre, forteller 19-åringen som kom uskadd fra hendelsen.

Politiet har siktet den 44 år gamle mannen som angrep Zidan for drapsforsøk. Mannen er bosatt i Mandal, og er ikke kjent for politiet fra tidligere. Han ble pågrepet ved Mandal Amfi.

Siktet for drapsforsøk

Fredag ettermiddag ble Iyad Zidan avhørt av politiet. Politistasjonssjef Leif Vagle ved Mandal politistasjon, bekreftet at PC-en i ryggsekken stoppet kniven.

— Han fikk et slag i ryggen, og senere oppdaget han at han har blitt stukket i ryggen. PC-en han hadde i ryggsekken stoppet kniven, sa Vagle, og tilføyde:

— Han har vært svært heldig. Hadde han ikke hatt på seg ryggsekk, kunne det ha gått mye verre.

Lørdag formiddag opplyste operasjonsleder Geir Andersen ved Agder politidistrikt at 44-åringen sitter i arrest.

— Vedkommende har vært til legeundersøkelse. Han blir fremstilt for varetektsfengsling på mandag, sier Andersen til Fædrelandsvennen.

Mannen har så langt nektet å la seg avhøre av politiet. Motivet for angrepet er foreløpig ikke avdekket.