AGDER: — Hovden kan få opp mot 50 centimeter snø til det neste døgnet. Det kan være temperaturen stiger såpass at noe av det kommer som sludd i kveldinga, men det kommer nok i alle fall mellom 20 og 40 centimeter, sier vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick ved Meteorologisk Institutt til Fædrelandsvennen.

Søndag morgen ligger det cirka ti centimeter snø i Bykle, og det snør tett. Ifølge meteorologen kan det komme mye mer før søndagen er omme.

Hele Bykle var dekket av snø søndag formiddag. Foto: Tipser

— Sør for Haukeli er det meldt lokalt store lokalt store nedbørsmengder. Det kommer over hele Agder, men det er kun i fjellet det blir som snø, sier meteorologen.

Fare for jordskred langs kysten

Meteorologisk Institutt advarer om vanskelige kjøreforhold på grunn av snø i høyden og lokalt store nedbørsmengder søndag ettermiddag og kveld.

I tillegg har Norges vassdrags- og energidirektorat sendt ut varsel om fare for jordras i hele Agder på grunn av nedbøren.

— Det kan bli like mye regn i Kristiansand som det kommer snø på Hovden. 40 mm regn kan gi vanskelige kjøreforhold langs kysten, forklarer Ager-Wick.

Fint vær i vente

Om den kommende uken sier meteorologen at det blir oppholdsvær og forholdsvis mildt.

— Nedbøren avtar i natt. Mandag og tirsdag blir mye pent vær og perioder med sol, avslutter hun.