Svindal ødela korsbåndet

Kitzbühel (NTB): Aksel Lund Svindal ødela korsbåndet da han falt i lørdagens verdenscuprenn og opereres lørdag kveld. Sesongen hans er over.

Det bekreftet Norges Skiforbund overfor NTB etter at Svindal var blitt grundig undersøkt på sykehuset i Innsbruck. Det er fremre korsbånd i høyre kne som er skadet.

Svindal har dermed pådratt seg en ny alvorlig skade 15 måneder at hælsenen hans røk under oppkjøring til fjorårssesongen. Han var helt restituert etter den skaden, radet opp seirer i fartsrennene og ledet verdenscupen sammenlagt da uhellet var ute igjen.

Svindal var like bak ledende Peter Fill på den siste mellomtiden før Hausberg-kanten da han gikk over ende. Han slo kollbøtte og raste inn i sikkerhetsnettet. Han greide å reise seg opp og gå fra bakken for egen maskin, men han klaget over smerter i kneet.

Etter en undersøkelse ved bakken i Kitzbühel ble han sendt videre til Innsbruck for undersøkelse hos Christian Fink. Det er samme lege som behandlet ham for skaden i hælsenen før forrige sesong.

Det var dårlig lys, ujevnt og isete underlag i Die Streif under lørdagens renn. Østerrikerne Georg Streitberger og Hannes Reichelt falt på samme sted som Svindal, og de ble også sendt til sykehus. (©NTB)