Både Biden borgermester Bill de Blasio var til stede under seremonien i Queens da politimannenRafael Ramos skulle gravlegges. Ramos og kollegaen Wenjian Liu ble skutt og drept forrige lørdag av en mann som sa han ville hevne svarte menn som er drept av amerikansk politi. Gjerningsmannen tok sitt eget liv kort tid senere.

— Din ektemann og hans partner noen av New Yorks beste menn, sa Biden da han henvendte seg til Ramos' enke i starten av seremonien.

— Jeg er sikker på at politistyrken i denne mangfoldige byen vil vise resten av landet hvordan en kan bygge bru over enhver splittelse og uenighet. Dere har gjort det før, og dere vil gjøre det igjen, fortsatte visepresidenten.

Flere kvartaler utenfor kirken var fylt av mennesker i blå uniformer, deriblant politibetjenter fra Boston, Atlanta, St. Louis og New Orleans. Polititalsmann Stephen Davis uttalte at Ramos' begravelse trolig var den største i New York-politiets historie. Også dagen i forveien hadde det møtt opp tusenvis av mennesker. (©NTB)