— Dette møtet har én hensikt: Å få på plass mekanismene for å få slutt på den palestinske splittelsen, sier lederen for Fatahs delegasjon, Azzam al-Ahmed.

På dagsordenen sto en rekke sentrale temaer som partene har problemer med å bli enige om, deriblant dannelsen av en overgangsregjering, sikkerhet, valg på ny nasjonalforsamling og president, som etter planen skal avholdes i mai, samt en omorganisering av Palestinas frigjøringsorganisasjon PLO, slik at den også omfatter Hamas og muligens Islamsk hellig krig.

Ifølge Ahmed var det tirsdag ventet at partene ville bli enige om å danne en valgkomité som skal forberede valgene i mai.

En utsending i Hamas' delegasjon sa også at han håpet på enighet om løslatelse av fanger.

Både Hamas-leder Khaled Meshaal og Fatah-leder Mahmoud Abbas, som også er palestinsk president, er ventet til Kairo onsdag.

Hamas har de siste årene hatt kontroll over Gazastripen etter å ha jaget ut sikkerhetsstyrkene til Fatah. Vestlige land regner den islamske bevegelsen som en terrororganisasjon og vil ikke forholde seg til den ettersom den nekter å anerkjenne Israel. Fatah har kun kontroll over Vestbredden. (©NTB)