MARNARDAL: — Du kan du godt kalle det min egen lille julegryteaksjon. Jeg skal uansett overrekke pengene 3. desember, forklarer den privatpraktiserende legen i Marnardal. På eget initiativ har han invitert sine Facebook-venner og deres venner til å gi et bidrag til Frelsesarmeen før jul.

— Jeg hørte på Frelsesarmeens juleplate for i fjor, da jeg en morgen var på vei på jobb. I tider med nedskjæringer og mulig eiendomsskatt, tenkte jeg at Frelsesarmeen kanskje hadde bruk for ekstra penger til noen trengende, forklarer Stian. Han tok en telefon til en kjenning i armeen, og nettopp da Stian ringte, satt hun sammen med mannen sin for å diskutere hvordan de kunne få inn mer hjelp til Frelsesarmeen.

— Selv har jeg ikke noe mer forhold til Frelsesarmeen enn folk flest, men alle vet hvilket viktig og flott arbeid de gjør blant dem som virkelig trenger det, mener Stian.

Han har nå åpnet egen konto i banken, og når en representant fra Frelsesarmeen forhåpentlig går med til banken for å hente pengene 3. desember, så skal det vises masse innskudd og ingen uttak før det havner i armeens hender.

— Enkelte har spurt hvorfor de ikke bare kan gi direkte til Frelsesarmeen, og selvsagt kan de det. Dette har jeg gjort for å få større bevisstgjøring på at vi kanskje bør hjelpe litt ekstra i vanskelige tider, sier Stian. Foreløpig har et femtitalls av hans rundt 200 Facebook-venner og deres venner gitt sine bidrag. Stian har ikke satt noe mål på hvor mye han håper å få samlet inn.

— Vi får bare se hvor mye det blir. Her er alle bidrag viktige, smiler legen.