– Hevingen var vellykket, sier operasjonsleder Åge Haakonsen i Vestfold politidistrikt til NTB.Hevingsoperasjonen ble gjennomført fra kystvaktskipet Nornen, og helikopteret står nå på skipets dekk. Mannskapene om bord i Nornen vil nå konsentrere seg om å heve vrakdeler som ble revet løs fra helikopteret under styrten, ifølge Haakonsen.

Skipssjef Tore Gabrielsen på kystvaktskipet forteller at mannskaper fra et sivilt selskap er hyret inn og befinner seg om bord torsdag formiddag for å bistå Statens havarikommisjon for transport og politiet med hevingsoperasjonen. Han sier mannskaper fra Kripos er om bord i tillegg til lokalt politi.

– Forholdene skaper ingen problemer for manøvreringen av Nornen. Vi tilpasser oss forholdene. Mer kan jeg ikke si i om hevingsoperasjonen, fordi Vestfold politidistrikt nå har ansvaret for operasjonen, sier Gabrielsen.

Piloten samt tre personer fra eventbyrået Trond & Trond mistet livet i styrten onsdag ettermiddag.

De fire omkomne ble hentet ut av helikopteret natt til torsdag. De omkomne er pilot Haakon Hassel Bergerud, Dilling, 34 år, Frode André Bjørkli, Oslo, 31 år, Nikolai Bleness, Oslo, 41 år og Beate Tangstrøm Rutledal, Oslo, 28 år.

Eventbyrået Trond & Trond hadde også folk i et helikopteret som fløy ved siden av ulykkeshelikopteret. Om bord i dette helikopteret, som landet trygt, befant to passasjerer seg, en av dem var administrerende direktør Trond Myhre i eventselskapet. Alle fem hadde vært på en arbeidskonferanse i Brunstad Konferansesenter utenfor Tønsberg . På hjemturen fra denne konferansen fikk det ene helikopteret problemer og styrtet ved 14.30-tiden i sjøen 100 meter utenfor småbåthavna i Horten, ifølge politiet.

Det styrtede helikopteret, som er av typen Robinson R44 Astro, eies av Midtnorsk Helikopterservice.

Et vitne forteller til VG at han så de to helikoptrene fly anslagsvis 150 meter over bakken da «det ene mistet høyde, vinglet veldig og forsvant i tåken.» Han forteller at det hørtes ut som det var noe galt med motoren, og så hørte han et krasj.

Politiet i Vestfold vil ikke si hva vitner har fortalt til dem. (©NTB)