Breiviks halvsøster var bekymret

Anders Behring Breiviks halvsøster skal for et par år siden ha sendt en e-post til moren der hun skrev at hun var bekymret for hans atferd og livsførsel.

OSLO: Opplysningene om e-posten kommer fram i sakkyndigrapporten som ble levert tirsdag, og er vedlagt rapporten, skriver VG.

Ifølge avisen skal halvsøsteren i e-posten har skrevet at hun ønsket mer kontakt både med sin halvbror og moren, og at hun var bekymret for ham.

Hun skal blant annet ha reagert på at han snakket svært mye om dataspill, at han var svært lite ute blant folk og heller ikke hadde jobb.

Halvsøsteren ble avhørt av norsk politi i USA denne uken. Avhøret var frivillig ettersom hun ikke har vitneplikt. Det betyr blant annet at hennes politiforklaring bare kan brukes i retten hvis både forsvarerne og aktoratet er enige om det, skriver Aftenposten.

Ifølge VG skal den 38 år gamle halvsøsteren ha gitt politiet navn på personer det er aktuelt å snakke med. Hun er en av de få som har hatt kontakt med ham i tiden før terrorangrepene 22. juli

Anders Behring Breiviks halvsøster flyttet til USA da hun var 18 år og har nå bodd der i 20 år.

Avhørene i USA ble foretatt i samarbeid med FBI.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.