– Det er ikke annerledes å være turist i Bangkok nå. Det er de nordlige områdene av byen og industriområdene som er oversvømmet. Hotellene langs elva opererer som normalt, sier produkt— og markedsansvarlig Marit Grøtting hos OrkidéEkspressen til NTB.Turoperatøren har flere hundre norske turister i Thailand, men de fleste av dem befinner seg på steder som ikke merker noe til flommen. Verken i Pattaya, Phuket, Koh Samui eller Chang Mai er det for tiden unormale værforhold.

Selskapet har ikke fått en eneste avbestilling på turer til Thailand, men det er mange som ringer for å få svar på spørsmål om flommen, opplyser Grøtting.

I Thailand er imidlertid fallet i turismen merkbart. Antall bestillinger har falt med nesten 70 prosent sammenlignet med hva som er vanlig i denne perioden. Også antall avbestillinger har føket til værs, opplyser Foreningen for thailandske reisebyråer (ATTA) til nyhetsbyrået AFP.

Selv om turistene i Bangkok fortsatt var tørrskodde tirsdag kan ikke lokale myndigheter love at sentrum forblir like tørt de neste dagene. (©NTB)