Vindhastigheten var på det kraftigste oppe i over 230 kilometer i timen, og i tillegg til vinden førte store nedbørsmengder til flom og ødeleggelser på infrastrukturen.

Orkanen, som onsdag har beveget seg nord for Cuba, er ventet å ramme Bahamas i løpet av torsdag og nærme seg kysten av Florida på kvelden. Deretter vil den ifølge meteorologer avta noe i styrke, men bevege seg oppover USAs østkyst i løpet av helgen. Uværet beveger seg med en fart på omtrent 13 kilometer i timen. Myndighetene i Sør-Florida håper å unngå skadene de hadde etter orkanene Wilma og Katrina i 2005, men frykter at innbyggerne ikke forbereder seg godt nok på det kraftige uværet.

Den sørlige delen av Haiti er avskåret fra resten av landet etter at ei bru ble ødelagt i det som er det kraftigste uværet i landet på mange år. Brua ligger på Route Nationale 2, den eneste veien som leder fra den sørlige delen av landet til hovedstaden Port-au-Prince.

— Det holdes et krisemøte for å få gjenopprettet forbindelsen, men det kommer til å bli vanskelig å finne en alternativ rute, sier talsmann for sivilforsvaret, Edgar Celestin.

Flere nødhjelpsorganisasjoner, blant annet Care, Kirkens Nødhjelp, Røde Kors og Redd Barna arbeider for å evakuere og bistå de som er rammet av orkanen. Røde Kors har sendt katastrofe- og vanneksperter til Cuba for å bistå i nødhjelpsarbeidet. (©NTB)