Clinton, som tidligere i år omtalte Russlands president Vladimir Putin som hjerteløs, mener søndagens valg var alt annet enn demokratisk.Selv om rundt 70 prosent av russiske velgere deltok, en langt høyere valgdeltakelse enn det USA noensinne har hatt, mener Clinton at russerne i realiteten var fratatt muligheten til å velge sin neste president.

— Dagens presidentvalg i Russland var en milepæl i landets retrett fra demokrati, heter det i en kunngjøring fra senatoren som søndag drev valgkamp i Ohio.

Clinton lar seg ikke imponere av Dmitrij Medvedev, som ble båret fram som kandidat av Putin.

— Putin har slått ned på uavhengige medier, plaget og fengslet politiske motstandere og gjort valg til en deprimerende øvelse, mener Clinton.

Hun langer samtidig ut mot president George W. Bush og anklager ham for å ha gitt Putin «fritt spillerom» ved å bruke all tid på å bekjempe terrorisme.

— Som president er jeg villig til å samarbeide med Russland der vi har sammenfallende interesser, som eksempelvis i kampen mot terrorisme og atomspredning, sier Clinton som rett nok ligger etter Barack Obama i kappløpet om å bli demokratenes presidentkandidat.

— Men Russland må også forstå hvilke prioriteter USA har og at vi er villige til å stå hardt på disse, fortsetter hun.

Det hvite hus ønsket søndag kveld ikke å kommentere Medvedevs valgseier i Russland, og viste til at det ikke forelå endelige, offisielle resultater. (©NTB)