KRISTIANSAND: — Med det tilskuersnittet vi har hittil denne sesongen, hadde det rent økonomisk vært gunstigere for oss å bli værende i Karusshallen, sier styreleder i Vipers Topphåndball AS, Per Geir Løvstad.

For et drøyt halvår siden var han blant de 1900 tilskuerne som overvar Vipers' premierekamp i Aquarama mot tabelltopp Larvik. Før årets sesong uttalte daglig leder Terje Marcussen at han håpet på opp mot 1000 tilskuere i gjennomsnitt. Etter tre spilte seriekamper ligger snittet på 667. Det inkluderer en god del sponsorbilletter, slik at andelen betalende tilskuere er betydelig lavere – rundt 400. Det er så lavt at Marcussen opplyser at klubben har gått i minus i alle tre kampene. Og tøffere kan det bli allerede fra nyttår.

Kommunen stopper støtte

Det er nemlig Kristiansand kommune som betaler driften av Aquarama, og hittil har kommunen tatt ekstraregningen for et eksternt firmas rigging og fjerning av tribuner til hver hjemmekamp.

— En slik subsidiering til Vipers kan vi ikke fortsette med. Det ville utgjort et sekssifret beløp for oss i løpet av en sesong. Jeg antar at det i rådmannens handlingsplan (legges fram 6. november) vil gå klart fram at dette må Vipers betale for av egen lomme. Alternativet er at klubben rigger og fjerner tribunene selv, påpeker idrettssjef Terje Abrahamsen.

Det blir problematisk, ifølge Terje Marcussen:

— Hadde klubben vært større kunne noe vært gjort av medlemmene, men nå som mange av kampene spilles på onsdager må folk ha fri fra lunch for å være med å rigge.

Må oppjustere publikumssnitt

Styreleder Løvstad supplerer:

— Før sesongstart hadde ikke vi forutsett at vi må betale for denne riggingen. Skal vi nå det overskuddet vi hadde budsjettert med på hjemmekampene, må vi da fra nyttår justere opp publikumssnittet til 600 betalende tilskuere. Vi har et begrenset reklamebudsjett, og det ujevne serieoppsettet som Håndballforbundet tilbyr, gjør det ikke enklere for publikum å komme på kamp.

Vipers kioskinntekter har falt bort siden byttet fra Karusshallen. Da klubben skulle spille hjemmekamp i åttedelsfinalen mot Sola sist måned, ble kampen flyttet til Karusshallen for å holde kostnadene nede til en match som ble sett av 154 tilskuere.

— Vi tror vi hadde fått flere tilskuere om vi hadde vært høyere oppe på tabellen. Vi har vært tydelige på at denne sesongen er en mellomsesong for oss, og vi jobber steinhardt for å ende i nok overskudd til at vi kan sikre oss en skikkelig forsterkning kommende sesong. Med sportslig fremgang i landets kanskje fineste håndballhall er jeg sikker på at publikum vil strømme til Aquarama, påpeker Løvstad.

PS! Vipers har fortsatt ikke fått svar på sin anke fra Norges Håndballforbund vedrørende de to minuspoengene klubben startet med denne sesongen.