KRISTIANSAND: Den sterkt pregede kvinnen i midten av 20-årene hadde vært på byen og på vei hjem, da hun nærmest ble sjekket opp av en mann ved Slottskvartalet.

De pratet litt sammen, men kvinnen gikk videre på vei hjem. Etter en stund ble hun innhentet. Hun ble ifølge forklaringen i retten dratt inn i skogen ved Baneheiveien.

— Jeg var livredd. Det var liksom slik at alt sviktet. Husker bare at jeg ble liggende inntil en stein. Alt var så mørkt. Han holdt meg i venstre side. Jeg kunne jo veien, og hvis jeg tok meg sammen og slo til ham, så kunne jeg komme meg hjem. Plutselig blir alt bare svart.

Med bistandsadvokat Solrun Vik ved sin side i vitneboksen, forklarte kvinnen om hvordan hun ble utsatt for overfallsvoldtekten.

- Lå og gråt

— Jeg lå og gråt. Skjønte ikke så mye av det som skjedde. Plutselig så går du langs veien, og så etterpå lå jeg bare der, fortalte kvinnen.

— Skjønte du der og da hva som skjedde?, spurte aktor.

— Jeg skjønte jo at det hadde skjedd noe, bare ikke hva... Selv i dag er det mange sorte hull, fortalte kvinnen.

Kontaktet politiet neste morgen

Da overgriperen forsvant, kom hun seg hjem. Neste morgen kontaktet hun politiet, men ble bedt om å komme tilbake neste dag for å innlevere anmeldelse.

Statsadvokat Beate Rullestad Jansen fortalte i retten at kvinnen følte at hun ikke ble trodd av politiet, og at hun trodde hun hadde levert anmeldelse. Klærne hennes ble sikret på voldtektsmottaket, og på disse klærne er det funnet dna fra den tiltalte.

Etter overfallsvoldtekten 26. juni tok kvinnen igjen kontakt med politiet. Da ble sakene koblet, og politiet har i etterkant beklaget den manglende oppfølging av den første overfallsvoldtekten.

Den tiltalte har i politiavhør forklart at de to hadde frivillig sex.