I en høringsuttalelse går Aambø kraftig til motangrep på den eksterne vurderingen av Olympiatoppen etter skuffelsen i London-OL med bare fire medaljer.

Aambø skriver at «mange av våre medarbeidere kjenner seg ikke igjen i utvalgets beskrivelse og har reagert på at det blir satt spørsmålstegn ved vår holdning til antidopingarbeid». Det er et motsvar til krikken fra Tvedt-utvalget om at Olympiatoppen er «for unnvikende og ikke tydelige nok i antidopingarbeidet».

Toppidrettssjefen reagerer også på vurderingen av resultater. Ifølge VG mener Olympiatoppen at VM, EM, X-games og andre større internasjonale konkurranser burde vært med i resultatvurderingen, ikke bare utviklingen i OL— og Paralympics. Tvedt-utvalget ønsket et tydeligere krav til resultater.

Aambøs kritikk handler også om penger. Olympiatoppen mener det er umulig å gjennomføre anbefalingene i rapporten innenfor noenlunde samme budsjetter som i dag. Det er samtidig enighet om økt satsing på å utvikle talenter, men Olympiatoppen mener de da trenger 20-25 friske millioner kroner per år for gjennomføring i 15-20 særforbund samt Paralympics.

I høringsuttalelsen står det også at Olympiatoppen savner konkretisering av hva som anses å være bra. Aambø etterlyser også vektlegging av den kompetansen Olympiatoppen har. (©NTB)