Grunnet var et påkrevd opptak av den kommende amerikanske storfilmen om Herkules, som han har en rolle i.

Da alle hadde sagt sitt, blant dem festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik, kulturminister Hadia Tajik og regissør Erik Skjoldbjærg, grep Hennie ordet. Han hadde et personlig og dyptfølt budskap på hjertet.

— I arbeidet med denne filmen har vi gjort et grundig researcharbeid. Selv om det er en fiktiv film, så handler den om et miljø som er ekstremt. Det omhandler en historie som vi er stolte av, og som noen skammer seg over, sa skuespilleren.

Og det var nordsjødykkerne han hadde i tankene - pionerene på havbunnen som har gitt filmskaperne veiledning og råd i thrilleren om de første som arbeidet på store dyp i starten av det norske oljeeventyret.

— Men først og fremst vil jeg takke de menneskene jeg har møtt som uten blygsel, og med den største selvfølgelighet, har åpnet de innerste kamre for meg. Nordsjødykkere, jeg er fantastisk takknemlig for det dere har gjort for meg, og for vår nasjon. Tusen takk for at vi får lov til å sitte her og se denne filmen. Uten dere hadde det vært umulig, sa Hennie til voldsom applaus. (©NTB)