KRISTIANSAND: Stadig flere nordmenn utforsker nettdatingtjenester og prøver å finne kjærligheten på nett. Det siste nye innen sjangeren er treningsdating. Det svenske sjekkestedet Sportdate er er en av de nyeste tjenestene i jungelen av datingsteder på nettet. Over 6000 treningsglade nordmenn har allerede registrert seg som medlemmer. Camilla Aasgaard (33) fra Oslo er en av dem

— For meg er det utrolig viktig at min fremtidige kjæreste er opptatt av å holde seg i form. Det vil aldri funke for meg å være sammen med en person som ikke trener, sier Camilla Aasgaard.

Må like å trene

Hun har vært medlem av sportsnettstedet i snart fire måneder, og håper at hun vil treffe den store kjærligheten der.

— Ja, jeg håper jo at jeg treffer en kar som er like glad i å trene som jeg er. Det er ikke så viktig at han liker å gjøre det samme som meg, men han må være glad i å trene. Men det blir ikke helt feil om vi liker det samme heller med tanke på å kunne trene sammen, sier hun.Selv er hun nok langt over gjennomsnittet glad i å holde seg i form, og er opptatt med trening fem dager i uka. I tillegg til å spille aktiv volleyball, driver hun også med klatring, styrketrening og dansing,

— Og så er jeg veldig glad i å gå på ski og stå på snowboard, sier hun.

Og det var nettopp den enorme treningsgleden som gjorde at hun ville "prøve lykken" på Sportdate.

ALLSIDIG: Her driver Camilla Aasgaard med styrketrening.

— Det har jo med alderen min også å gjøre. Jeg ser jo at det etter hvert er vanskelig å treffe single gutter på min egen alder, sier hun.

Var skeptisk

For noen år siden hadde det vært helt utenkelig å treffe en mulig kjæreste på nett. Men tidene har endret seg. Også for 33-åringen.

— I utgangspunktet er jeg skeptisk til sånne steder fordi jeg tror folk lett kan utgi seg for å være noe annet enn de egentlig er. Men her ser det veldig trygt og greit ut, og brukerne virker å ha en oppriktig interesse av å holde seg i form, sier hun.

Aasgaard kom over en annonse for Sportdate i et sportsmagasin for flere måneder siden. Men hun gjorde ikke noe med det før en lang stund senere. Da ble hun nysgjerrig, begynte å sjekke litt, og opprettet etter hvert en egen profil. Det har hun ikke angret på.— Det jeg synes er så bra, er at man selv velger hvor synlig man vil være – om man er på kjærestejakt eller om man bare ønsker treningsvenner.

Vil ha kjæreste

Etter å ha vært singel i halvannet år, legger ikke Aasgaard ikke skjul på at hun gjerne kunne tenke seg en kjæreste. Og da en av den aktive typen.

Selv har hun allerede stiftet flere bekjentskaper, mailet med en del andre brukere, og også møtt en av dem på date. Men den store kjærligheten har ikke dukket opp helt ennå.

— Men det er jo her jeg håper Sportdate skal ordne opp, da, sier hun og ler.