Forsvarer Geir Lippestad og hans medforsvarere kom til Ila rundt 12-tiden mandag for å få en siste godkjennelse av Breivik til vitnelisten. Etter planen skulle møtet vært over klokken halv to, men først klokken tre kom forsvarerne ut fra Ila fengsel.

— Vi har litt ulike innfallsvinkler til saken. Hans er å belyse årsaken til det han har gjort, mens vår er en mer rettslig innfallsvinkel. Det er ikke alltid de to møtes. Men vi har klart å bli enige og vi har funnet en løsning, sier Lippestad.

Han forteller at enkelte navn forsvarerne opprinnelig hadde satt på listen, måtte strykes etter møtet med Breivik.

— Det har vært et møysommelig og langtrukkent arbeid å få på plass en bevisoppgave som alle kan stille seg bak. Men nå er vi blitt enige, og bevisoppgaven skal renskrives og gis en mer formell utforming som vil bli overlevert politiet senere i dag, sier Lippestad.

Ifølge Lippestad er det ført opp 30-40 navn på vitnelisten. Han ønsker foreløpig ikke å utdype hvilke personer det gjelder, men bekrefter at mulla Krekar og den islamkritiske bloggeren Peder Nøstvold Jensen, som tidligere blogget anonymt under kallenavnet Fjordman, står på listen. (©NTB)