Demokratenes leder, tidligere statsminister Abhisit Vejjajiva, sa lørdag at det ikke har noen hensikt for partiet å delta i valget. Det politiske systemet i Thailand har brutt sammen, framholdt han overfor mediefolk i Bangkok.

— Et møte mellom partiledelsen og tidligere parlamentarikere har besluttet at partiet ikke skal stille kandidater ved valget 2. februar. Demokratene tror ikke valget vil gi noen løsning på Thailands problemer, sa Vejjajiva. .

Statsminister Yingluck Shinawatra oppløste 9. desember nasjonalforsamlingen i Bangkok og skrev ut nyvalg, i håp om å dempe spenningen i Thailand. Mot motviljen mot henne er fortsatt sterk blant mange thailendere, og søndag er det varslet et stort protestmøte i Bangkok.

Shinawatras parti Puea Thai ventes å få størst oppslutning ved valget, som ifølge landets sentrale valgkommisjon skal avvikles etter planen. Opposisjonen mener Yingluck Shinawatra bare er et politisk redskap for sin bror, eksstatsminister Thaksin Shinawatra, som lever i eksil. (©NTB)