ASKER: Kronprinsparet og prinsessen var iført Asker-bunad, mens Sverre Magnus og Marius hadde på seg bunader fra mors hjemtrakter, Vest-Agder.

Prinsesse Ingrid Alexandra var et eneste stort smil da hun løp bort til foreldrene etter å ha gått i sitt livs første barnetog 17. mai.

Hilste på barnetoget

Tidligere er det bare storebror Marius som har fått gå i barnetog med klassen sin. Men før Ingrid fikk «permisjon» for å slutte seg til klassen sin på Jansløkka skole i Asker, sto hun og hele familien på trappa på Skaugum for å hilse barnetoget.

Også familiehunden Milly Kakao var hjertelig til stede med sløyfebånd i rødt, hvitt og blått rundt halsen. 8-åringen Ingrid holdt styr på bikkja, og var svært tydelig da hun kommanderte «sitt» og Milly satte seg øyeblikket.

Lilleprinsen Sverre Magnus går bare i 1. klasse og er for liten til å gå i toget. Han ble noe utålmodig etter hvert, men litt godteri fra pappas lomme fikk han til å stå stille mens barna fra Asker-skolene defilerte forbi.

Lang tradisjon

Haakon og Mette-Marit er det tredje kronprinsparet som hilser barnetoget i Asker fra hovedtrappen på Skaugum. Tradisjonen startet i 1946 da kronprins Olav ble spurt om familien kunne tenke seg å ta imot skolebarna i Asker.

– Det vil vi gjerne, men da må de komme tidlig for vi må være klare på slottsbalkongen i Oslo klokka 10, svarte den daværende Skaugum-bonden.

Tidligere var Asker-russen en del av barnetoget forbi Skaugum, men grunnet noe dårlig oppførsel fra russens side ble dette slutt for noen år siden.

Da barnetoget var ferdig måtte kronprinsfamilien raskt skifte og skynde seg for å ta imot barnetoget på Slottsplassen.