— Det er først og fremst fordi jeg føler at motivasjonen er borte. Det å være forbundsleder er en tilstand som preger alle døgnets 24 timer, 365 dager i året, og det har det gjort for meg i svært mange år, sier Johannessen til NTB om hvorfor han nå trekker seg. 25 år med pendling mellom Oslo og Sogndal har også tatt på, legger han til.

— Jeg har levd et svært krevende liv som forbundsleder. Nå har forbundsstyret og jeg kommet til et skille, der vi har ulikt syn på en del veivalg. Da er det helt naturlig at jeg går av og at Sigve Bolstad tar over ledervervet, sier Johannessen.

Ett av spørsmålene han og Bolstad har vært uenige om er bevæpning av politiet, som igjen var tema på landsmøtet i Politiets Fellesforbund sist høst.

— Vi har vært uenige om en del saker, men jeg har ingen problemer med å samarbeide med Sigve Bolstad og vil ønske ham lykke til i ledervervet, sier Johannessen.

Og sjansen for at de to skal jobbe sammen også etter at den profilerte lederen nå trekker seg, er stor. Johannessen har permisjon fra stillingen som lensmann i Sogndal, men har en avtale om å fortsette som konsulent for forbundet og som støttespiller for Bolstad. (©NTB)