Ifølge tiltalen skjedd hendelsen hjemme hos familien i Oslo i januar 2013. Moren plasserte sønnen i et badekar med søsteren, før hun senere satte seg i stuen. Mens hun var borte skled eller falt sønnen slik at han fikk hodet under vann. Helsepersonell fikk gjenopplivet gutten og han ble innlagt på sykehus, men døde to dager senere.

Dommen, som ble avsagt fredag under dissens, lyder på seks måneders betinget fengsel med en prøvetid på to år. I retten erkjente kvinnen seg ikke skyldig etter tiltalen. Hun har anket dommen på grunnlag av bevisførselen.

Retten bemerker at sterke allmennpreventive hensyn i utgangspunktet tilsier en ubetinget fengselsstraff, men at det samtidig er sterkt formildende omstendigheter i saken som gjorde det riktig å gi en fullt ut betinget dom. Det vises til at saken er blitt to år gammel uten at den tiltalte kunne klandres for dette. Saken ble liggende ubehandlet hos politiet i sju måneder etter at den var ferdig etterforsket, før den ble oversendt statsadvokaten.

Kvinnens forsvarer, advokat Kirsten B. Sigmond, sier at 39-åringen har slitt med psykiske problemer etter at hun mistet sønnen, ifølge Aftenposten.