Både Farsund lensmannskontor og Tinghuset i Farsund ble evakuert torsdag, som følge av at en mann leverte inn krystalisert dynamitt.

— Ingen dramatikk

Operasjonsleder Sverre Birkeland i Agder politidistrikt forteller at det ikke skal være noe dramatikk bak det hele.

— Det er en sivilist som har levert inn noe dynamitt som han skulle bli kvitt. Vi tar da ut folk mens vi håndterer det, sier Birkeland til Fædrelandsvennen.

- Klar beskjed om å evakuere

Politiførstebetjent Einar Deisz ved Farsund-politiet forteller til Fædrelandsvennen at de nå venter på personer fra et firma som skal håndtere sprengstoffet.

Denne dynamitten fikk bombegruppa i Oslo til å beordre evakuering. Foto: Politiet

— En person hadde prøvd å levere dette hos renovasjon, men de ville naturligvis ikke ha det. Da han kom med det til oss tok vi kontakt med bombegruppa i Oslo, som ga klar beskjed om at alle måtte evakueres, da dette er sprengstoff som kan gå av uten berøring, sier Deisz til Fædrelandsvennen.Deisz sier at sprengstoffet er 15-20 år gammelt, og at slikt sprengstoff blir mer ustabilt jo eldre det der. Det skal ha vært 1-2 kilo sprengstoff som ble levert inn.

Ifølge innsatsleder Bjørn Pedersen på stedet er det en mann fra Farsund i 60-årene som har levert inn sprengstoffet. Han har ikke gjort noe kriminelt, forklarer Pedersen til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Like før klokka 13 kunne alle gå inn igjen.