En gjennomgående faktor for Start på La Manga har vært å skape svært få sjanser. Det var aldeles ikke tonen da Start og Aalesund møttes til lagenes siste treningskamp på La Manga denne sesongoppkjøringen.

Men tilbake i Start-laget var Matthias Vilhjalmsson, spissen som har vært hjemme i Kristiansand i anledning fødselen til hans andre unge. Han ble avgjørende.

Men den 1. omgangen var ikke mye å skrive hjem om. Begge lag tegnet seg på scoringslisten, begge etter dødball.

Etter halvtimen passert fikk Aalesund straffespark, noe som så veldig enkelt ut. Fra 11-metersmerket var Fredrik Ulvestad sikkerheten selv.

Start inviterte ikke til festfotball i de første 45 minuttene, men på overtid fikk de en heldig scoring som gjorde pausepraten til Mons Ivar Mjelde langt mer lysten. Corneren fra Espen Børufsen ble stusset i stolpen av Rolf Daniel Vikstøl. Returen traff høyrebeinet til Gudmundur Kristjansson og gikk i mål.Dermed sto det 1-1 midtveis.

Natt og dag-omganger

At det var de samme 11 Start-spillerne som kom ut etter pause, var nesten ikke til å tro.

Sørlendingene feide over Aalesund. Og det startet allerede etter fem minutter i den 2. omgangen.

Espen Hoff ble felt inne i 16-meteren og tok straffen selv. Den satte han kontant nede i Sten Grytebusts høyre hjørne.

Gleden ble kortvarig. Bare minutter senere var det 2-2. Jo Nymo Matland slo en svært god corner, og Leke James kunne fra et par meters hold bare løpe ballen i nettet.

Start holdt på å svare umiddelbart. Påfølgende corner ble slått på bakre stolpe og Gudmundur Kristjansson hadde nærmest hele målet åpent fra kloss hold, men islendingen klarte på mirakuløst vis å heade ballen utenfor.

Vilhjalmsson scoret to

Men scoringen skulle komme, og det var Matthias Vilhjalmsson som scoret. Islendingen, som ble far for andre gang for fem dager siden, spilte sin første kamp på La Manga.

Etter en kjempefeil av Daniel Arnefjord i Aalesund-forsvaret, kom Vilhjalmsson hele alene med keeper og satte ballen enkelt i nettet.

Med ni minutter igjen på klokka satt den igjen for Vilhjlamsson. Og igjen var det Arnefjord som var uheldig for Aalesund. Amin Nouri slo inn fra høyre. Ballen gikk via Arnefjord og landet i beina til Vilhjalmsson, som hamret ballen i nettet.

Etter to svake kamper, med få sjanser, fikk Start en forløsende kamp offensivt. Torsdag reiser begge lagene tilbake til Norge.

Start skal ha fire treningskamper til før Strømsgodset venter i 1. serierunde. Først ut er Odd fredag 7. mars, også den kampen kan du se på fvn.no.