1. Better Call Saul, Netflix, tirsdager.

Før han ble den sleipe advokaten Saul Goodman (Bob Odenkirk), som vi kjenner fra Breaking Bad , var han Jimmy McGill, en hardtarbeidende advokat, med stort hjerte og noe tynnslitt moral. Vi følger hans håpløse forsøk på å holde seg på riktig side av loven.

2. Bosch, HBO Nordic, første sesong tilgjengelig

Ny serie basert på Michael Connellys populære krimbøker om Los Angeles-politietterforskeren Harry Bosch (Titus Welliver). Han er jazzelskende, rettferdighetssøkende, og hater autoriteter. Med andre ord, en moderne vri på klassisk hardkokt krim.

3. House of Cards sesong 3, Netflix, tre sesonger tilgjengelig

Gjennom to sesonger har vi fulgt Frank Underwood (Kevin Spacey) i hans klatring mot toppen av maktstigen. I sesong tre er Frank funnet seg til rette i maktens korridorer, men kampen om tilværelsen er ikke blitt noe enklere av den grunn.

4. Empire, TV2 Sumo, i løpet av våren

Hip hop-bransjen har endelig fått sin egen såpeopera. Plateselskapsmogulen Lucious Lyon har fått en dødelig sykdom og blir nødt til å finne ut hvilken av hans tre sønner som skal overta familiebedriften. En rekke av rollefigurene er basert på virkelighetens hip hop-stjerner.

5. Togetherness, HBO Nordic, ny episode hver mandag

En mørk dramakomedie om småbarnsforeldrene Brett og Michelle som strever med holde på gnisten i forholdet. Da Bretts venn, Alex og Michelles søster Tina flytter inn, blir problemene enda tydeligere, og alle begynner å innse hvor misfornøyde de egentlig er.

6. The Good Wife sesong 6, TV2 Sumo, ny episode hver fredag

Etter mange år som husmor blir Alicia Florrick tvunget tilbake i arbeidslivet som advokat etter at mannen hennes, havner i en sex— og korrupsjonsskandale. Serien begynte som et typisk rettsdrama, men har utviklet seg til å en av de beste dramaseriene på skjermen.

7. Wayward Pines, FOX Norge, premiere i mai.

På leting etter noen forsvunne agenter havner agenten Ethan Bruke (Matt Dillon) i avsidesliggende småby i Idaho. Her begynner det raskt å skje rare ting, og Bruke skjønner snart at han aldri vil komme ut derfra. Serien er tydelig inspirert av både X-Files og Twin Peaks.

8. The Fall sesong 2, Netflix, i løpet av våren

Politietterforskeren Stella Gibson (Gillian Anderson) fortsetter jakten på seriemorderen Paul Spector (Jamie Dornan) i en spennende katt og mus-lek, hvor hovedpersonene bytter på rollene. Ved å navngi morderen med en gang har The Fall gitt thriller-sjangeren en frisk ansiktsløftning.

9. True Detective sesong 2, HBO Nordic, premiere i juni/ juli.

Andre sesong av denne strålende serien vil by på både en helt ny historie og nye skuespillere, deriblant Colin Farrell og Vince Vaughn. Men siden serieskaper og manusforfatter Nic Pizzolatto fortsatt har stålkontroll, er det all grunn til at oppfølgeren vil bli like bra.

10. The Americans sesong 3, TV6 i løpet av våren

Serien handler om Elizabeth og Philip, to KGB-agenter som lever et dobbeltliv i USA under den kalde krigen på 80-tallet. Her blandes spenning og mellommenneskelig drama på elegant vis. En stor styrke er at den er like mye karakterdrevet som handlingsdrevet.