Carson slo tilbake mot kritikere som har beskyldt ham for å pynte på bakgrunnshistorien sin, blant annet om et mulig stipend til militærakademiet West Point.

— Jeg har ikke noe problem med å bli gått etter i sømmen. Det jeg har problemer med er når folk lyver om meg og fremstiller løgnene som sannhet, sa den pensjonerte nevrokirurgen fra scenen i Milwaukee, der den fjerde republikanske debatten ble holdt.

Mens Carson og Donald Trump, som begge mangler politisk erfaring, har fått mye oppmerksomhet, kjemper Marco Rubio og Jeb Bush om å vinne fram som den foretrukne kandidaten for partietablissementet. Rubio har fått kritikk for manglende erfaring, men gjorde det bra i forrige debatt.

Tirsdag var han blant dem som ga uttrykk for et standpunkt som ikke er særlig kontroversielt blant republikanerne, men som skiller dem fra motstanderne på demokratisk side: motstand mot økt minstelønn.

— Hvis du hever minstelønnen, gjør du mennesker dyrere enn maskiner, sa Rubio og fant gjenklang hos blant andre Carson. (©NTB)