Manusforfattter Ulrikke Benestad, scenograf Gabriela Larsen og regissør Christine Helland. Foto: Sondre Steen Holvik

— Stykket handler om to unge, kreftsyke pasienter som ikke kan bli friske. Villa Contigo er en sinnstilstand, et tilfluktssted fra sykehusoppholdet, forteller Ulrikke Benestad til Fædrelandsvennen.

Manusforfattter Ulrikke Benestad, scenograf Gabriela Larsen og regissør Christine Helland. Foto: Sondre Steen Holvik

Hun begynte å skrive på manuset til forestillingen i januar sammen med Christine Helland. I mars begynte prøvene, og tirsdag kveld er det premiere. De hundre premiereplassene er allerede utsolgt.— Jeg håper at publikum vil reflektere over sitt eget liv og hva som er viktig for dem, sier Benestad.

- Vanskelig tema

Hun er usikker på hvordan publikum vil reagere. Skuespiller Lars Emil Nielsen tror publikums reaksjoner vil avhenge av hva slags bagasje de selv kommer med.

— Noen vil tenke at dette er «spot on» i forhold til egne opplevelser, mens andre kanskje ikke kjenner seg igjen i framstillingen. Men det kan kanskje åpne opp for å snakke om et vanskelig tema, sier han.Mandag var det pressevisning på Kilden. I forestillingen møter vi kreftsyke Jacob (Steffen Mulder) og Mari (Ann Ingrid Fuglestveit Mortensen). Ulrikke Benestad prøver å formidle noe av den vakuum-følelsen man kan oppleve når man blir alvorlig syk. I prosessen med manusskrivingen har hun hatt kontakt med pasientgruppen ved lindrende enhet på Sørlandet sykehus Kristiansand. Det har vært nødvendig for å prøve å forstå hvordan det er å være kreftsyk.

Tanker om døden

Christine Helland forklarer at stykket handler om hvilke refleksjoner man gjør seg rundt sin egen dødelighet.

— Peder som er yoga- og mindfulness-trener, vil at pasientene skal finne aksept for sin død, men hadde vi klart det selv?

Skuespiller Steffen Mulder synes at det har vært lærerikt å jobbe med forestillingen.

— Det har vært utfordrende å sette seg inn i denne tematikken. Hva slags tanker gjør man seg når man skal dø? Hva med alt man ikke rekker, men så gjerne ville gjøre? Dette har vært både utfordrende og lærerikt. Jeg har lært mye om hva jeg selv tenker rundt døden.

- Humor og varme

Ann Ingrid Fuglestveit Mortensen synes at «Villa Contigo - halvveis til himmelen» er et spesielt skuespill:

— Det er mye vakkert oppe i alt det triste, mener hun.

Ulrikke Benestad påpeker at dette ikke er en helt mørk forestilling.

— Skuespillerne bringer med seg mye humor og varme.

Teatersjef Birgit Amalie Nilssen. Foto: Eva Myklebust

Unge talenterTeatersjef Birgit Amalie Nilssen opplyser at forestillingen er en del av Kildens satsing på nye, unge talenter i Kilden.

— «Villa Contigo» er Ulrikke sin produksjon, og er et samarbeid med Kilden. Vi ville jobbe sammen med henne igjen på grunn av innsatsen med «Semper Fi», og på grunn av hennes bakgrunn med film. Jeg synes at det er et spennende og vart og sært forsøk på å kikke inn et univers som en sjelden klarer å forholde seg til før en står mitt opp i det. Det er lekent i formen, og det er et uttrykk fra et kunstnerisk team vi kommer til å se mye mer fra.