De var sammen i Inter frem til 2009. — Vi burde samarbeidet i mer enn ett år, erkjenner Zlatan i det franske fotballprogrammet Telefoot.

Svensken har hatt en lang og innholdsrik karrière. 11 av 13 mulige seriegull siden han forlot Sverige i 2001 er en enorm prestasjon. 33-åringen har håvet inn utmerkelser, spesielt hjemme i Sverige, men også i landene han har spilt profesjonell fotball.

Zlatan kan imidlertid kritiseres for én ting i karrièren: Han har ikke levert på klubbfotballens flotteste scene – Champions League.

Kun én gang har svensken spilt Champions League-semifinale, for Barcelona i 2010, da det ble tap for gamleklubben Inter og José Mourinho.

Onsdag kveld kan Mourinho igjen stå i veien for Zlatan når Chelsea og Paris St. Germain barker sammen på Stamford Bridge. Det første møtet endte 1–1 og Champions League-ekspert Mourinho, som har vært i semifinale eller finale i turneringen hele åtte ganger, er favoritt.

Avskjedsdialogen

Det er møtet mellom to av fotballens største egoer. Men også to kompiser som kommuniserer stor respekt for hverandre.

Sommeren 2009: Ibrahimovic har bestemt seg for å reise fra Mourinhos Inter. Svensken vil spille for Barcelona og det er tid for å ta farvel.

Mourinho: - Du går til Barcelona for å vinne Champions League, ikke sant?

Ibrahimovic: - Jo, kanskje litt.

Mourinho: - Men du, det er vi som kommer til å ta den, ikke glem det. Det er vi!

Dette var de siste ordene Mourinho sa til Zlatan før han dro, ifølge biografien " Jag är Zlatan ".

Tapet av yndlingen var tungt å svelge. Men Mourinho fikk rett i spådommen. Inter vant Champions League-finalen mot Bayern München den påfølgende sesongen.

Seks år senere innrømmer Zlatan Ibrahimovic at han tok en gal avgjørelse den sommeren. Hadde supersvensken blitt i Milano ville han trolig vært vinner av Champions League.

— Jeg hadde en fantastisk tid sammen med José. Vi jobbet sammen i ett år i Inter og kjemien var fantastisk. Det eneste jeg angrer på er at vi kun fikk ett år sammen, forteller Paris St. Germain-spissen i Telefoot.

For det var en helt spesiell match mellom svensken og portugiseren. På den ene sesongen vant duoen Serie A. Zlatan ble toppscorer med 25 mål, han ble årets spiller i Italia og han scoret årets mål.

Revansjoppgjør

På samme tid i fjor møttes Mourinhos Chelsea og Zlatans PSG i kvartfinalen i Champions League. I flere intervjuer snakket Mourinho om hvilken mønsterelev Zlatan var, at han ikke var så vanskelig å samarbeide med som mange ville ha det til. Men kongen av "mind games" påpekte også samtidig at Zlatan ikke hadde lykkes i den viktigste turneringen, Champions League.

Mourinhos Chelsea vant. Selvfølgelig.

— Jeg har vunnet 23 individuelle titler, men jeg mangler Champions League. Vi prøver å vinne den i PSG. Men selv om vi ikke klarer det, er det utrolig hva jeg har vunnet, sier Zlatan.

I " Jag är Zlatan " kommer Mourinho, som en av få trenere, godt ut av det.

— Han skulle bli en fyr jeg omtrent kunne dø for. Jeg merket med en gang at det vibrerte rundt ham. Han fikk folk til å stille seg på rad og rekke, han gikk frem til spillere som trodde de var untouchable og presset dem. Han sto der et hode kortere og forsøkte ikke å smiske, ikke et sekund. Han gikk bare rett på og sa: "Fra nå av gjør vi dere sånn og sånn. Skjønner dere?". Og alle begynte å lytte.

Onsdag barker vennene sammen igjen. Og som i fjor sitter vi med følelsen av at Mourinho vinner igjen. Zlatan lykkes ikke i år heller.

The winner takes it all.