«Vår populære og fremgangsrike trener Per-Mathias Høgmo har takket ja til å bli norsk landslagstrener fra og med årsskiftet, og fortsetter derfor ikke som hovedtrener i Djurgården,» skriver Djurgårdens IF Fotboll i en pressemelding fredag.

Han skal, også etter at han begynner som norsk landslagssjef, være «strategisk rådgiver» i Djurgården.

– Det er naturligvis kjedelig at en så kompetent person som Per-Mathias forlater trenerjobben i Djurgården, men det er desto triveligere at han blir værende i Djurgården i en annen rolle. Med Per-Mathias har vi fått inn mer profesjonalisering og trygghet i A-laget og klubben som helhet. Det norske landslaget kan glede seg over en ypperlig forsterkning, sier Djurgårdens sportssjef og tidligere Fredrikstad-trener Anders Grönhagen.

Høgmo sier i pressemeldingen at han forlater jobben som trener i Stockholm med tungt hjerte.

– Det har vært fantastisk her og jeg vil si tusen takk til alle djurgårdare som har støttet meg. Vi har fem kamper igjen å spille og skal fortsette å utvikle laget. Jeg har et stort hjerte for Djurgården og er glad for at jeg får være med videre i klubben som rådgiver. Jeg skal bruke min kompetanse for å hjelpe klubben med sportslige spørsmål, sier Høgmo.

Klubben skriver at den hele tiden har vært klar over at dette var et sannsynlig utfall, og de har derfor jobbet en stund med å finne nordmannens erstatter.