Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

NIKOSIA (adressa.no): Håvard Nordtveit soner karantene mot Kypros etter to gule kort så langt i VM-kvalifiseringen, og med tidligere forfall på både Mohammed Abdelloue og Bjørn Helge Riise, samt sykdom på Henning Hauger havnet det norske landslaget plutselig i mannskapsmangel foran kampen på tirsdag. Derfor ble Ardian Gashi hentet inn i troppen søndag.

— Vi har kvaliteter i troppen, men vi var ikke nok folk, rett og slett. Vi måtte ha en mann til. Gashi er løpssterk, bra defensivt, en god førsteforsvarer og dekker store rom. Han er en spiller jeg er veldig trygg på, sier landslagssjef Egil Olsen.

Vurderte flere

Drillo forteller at flere spillere ble vurdert.

- Vi har en Alexander Tettey som er i en litt spesiell situasjon, og en Christian Grindheim som ikke har spilt mye i det siste på grunn av sykdom , sier han.

— Men vi tok først kontakt med Gashi, og når han kunne komme - og kommer - så er det greit. Men vi diskuterte naturligvis flere navn, sier landslagssjefen.

Helsingborg-spiller Gashi, som ikke har spilt på landslaget siden 2005, var ikke tilstede da landslaget trente i den kypriotiske hovedstaden søndag kveld, og Drillo forteller at han ikke har sett 31-åringen spille live.

— Jeg har ikke sett ham live i det hele tatt. Jeg har sett ham i noen kamper for Helsingborg, men har fått gode meldinger på ham. Det betyr at han holder et jevnt bra nivå. Det at han spiller 90 minutter stort sett i hver kamp er også et kvalitetstegn, mener landslagssjefen.

Har ikke valgt Nordtveits erstatter

Når det gjelder hvem som skal bekle ankerrollen på midtbanen, har fortsatt ikke Drillo bestemt seg. Henning Hauger er fortsatt aktuell, til tross for sår hals søndag.

— Vi må tenke nøye på komposisjonen av midtbanen Håvard (Nordtveit) er ute, så da må vi ha en ny sentral spiller. Det kan godt bli en av dem som spilte indreløper mot Sveits. Det er de som er mest aktuelle der.

- Er Gashi aktuell for den posisjonen?

— Nei, han er ikke aktuell i ankerrollen, der blir det enten Henning, Markus (Henriksen) eller Magnus (Wolff Eikrem). Ruben Yttergård Jenssen er bedre som indreløper, selv om han muligens kunne tenkt seg å spille der selv, smiler Egil Olsen.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport