Spenningen lever fortsatt i gullkampen i den tyske Bundesligaen. Leverkusen kuttet litt av Borussia Dortmunds forsprang søndag.

Leverkusen vant 2-0 hjemme mot Schalke. Lørdag spilte Borussia Dortmund uavgjort mot Mainz, og dermed er avstanden ned til Leverkusen på annenplass redusert til sju poeng med sju kamper igjen av sesongen.

Michael Ballack (34) spilte bare sin tiende seriekamp for sesongen på Leverkusens midtbane. Han har slitt med en rekke skader, men søndag viste Tysklands tidligere landslagskaptein til tider glimt av gammel storhet. Han spilte 90 minutter og var nær scoring med en heading som ble reddet av Schalke-keeper Manuel Neuer.

Statistikksenter Bundesliga:

Fort gjort

Leverkusen tok ledelsen etter 19 minutter takket være et flott skudd i krysset av Eren Derdiyok. Åtte minutter senere gikk vertene opp til 2-0 da Christoph Metzelder var uheldig og satte ballen i eget mål.

– Vi kunne ta det litt lettere etter de tidlige målene, sa Leverkusen-kaptein Simon Rolfes.

Schalke, som skal møte Inter i mesterligaens kvartfinale, trøbler videre i Bundesliga. Felix Magath fikk sparken fra trenerjobben onsdag og dro tilbake til gamleklubben Wolfsburg. I søndagens kamp ble laget ledet av Seppo Eichkorn, som har det midlertidige ansvaret, men fra og med mandag er nyansatte Ralf Rangnick på plass.

Gelsenkirchen-laget er nummer ti på tabellen.

Nedtur for Magath

I bunnstriden mistet Wolfsburg borteseieren på overtid i første kamp med Magath tilbake som trener. Stuttgart utlignet til 1-1 og klatret til trygg plass, mens Wolfsburg er på nedrykksplass.

Grafite ga Wolfsburg ledelsen i slutten av første omgang, men Georg Niedermayer berget poeng for vertene i fjerde tilleggsminutt. (©NTB)