Det sterkt religiøse Amish-folket i USA bruker ikke bil, men holder seg fortsatt til hest og vogn når de ferdes i trafikken.

Amerikanske veimyndigheter har imidlertid sett seg lei på at enkelte ikke en gang vil bruke den obligatoriske reflekstrekanten på vognene sine.

En mann i Kentucky ble dømt til fengsel, og refleksen har nå blitt en prinsippsak om religion og trafikksikkerhet, skriver Detroit Free Press.

Den hellige treenighet

Vognene skal i utgangspunktet være utstyrt med en en rekke sikkerhetsdetaljer, slik som lys og refleks, for å kunne ferdes på bilveier.

Men Amish-folket vil ikke ha noe med det moderne og forgjengelige å gjøre, og mange dropper batteridrevne lykter og reflekser.

Dessuten — en stor, rød reflekstrekant bak på vognen kan forveksles med symbolet for den hellige treenighet. Gud, Kristus og Den hellige ånd har nemlig en trekant som symbol.

Håper på nye reflekser

For det første er en simpel reflekstrekant misbruk av symbolet for treenigheten, dessuten matcher den skrikende oransje fargen ikke akkurat de elegante sorte hestevognene, mener Amish-folket.

Mannen som fikk 13 dager i fengsel nektet å betale boten han fikk fordi han lot være å kjøre med reflekstrekant i trafikken.

Nå får Amish-folket støtte utenfra til ankesaken.

The American Civil Liberties Union mener nemlig myndighetene ikke kan fengsle mannen på grunn av sin religiøse overbevisning og innvendinger mot formen på refleksen.

Rettighetsorganisasjonen står parat til å bistå mannen når saken skal opp i høyesterett i delstaten.

Amish-folket håper på sin side at de sammen med trafikkmyndighetene kan komme fram til en løsning med refleks- og sikkerhetsutstyr som både er trafikksikkert og ikke støter deres religiøse overbevisning og livsstil.

Følg oss på Facebook!