Köln — Schalke 1-4

Etter å ha tapt 1-4 for Schalke var det en presset Köln-sjef som beskrev sine forventninger for de kommende dagene:

- De kommende dagene blir harde. Det blir mye pepper nå , sa tidligere HamKam-sjef Ståle Solbakken til HA, på telefon fra Tyskland.

— Jeg synes vi var best i 65 minutter. Vi er best i første omgang, og selv om det blir 1-1 etter 60, er vi fortsatt bedre enn Schalke. Jeg synes vi var riktig uheldige i dag, selv om det er dumt å si når man taper 4-1, sier nordmannen.

Åpnet best

Kampen åpnet svært bra for Solbakkens menn hjemme på RheinEnergieStadion. Og da målet kom etter bare fem minutter, overrasket det ingen at Podolski både sto bak forarbeid og avslutning. Tyskeren fikk ballen inne på Schalkes halvdel, forserte, og plasserte 1-0 elegant i nettet fra drøyt 20 meter.

Minutter før pause både kunne og burde Podolski scoret sitt andre for dagen, men avslutningen gikk over. Da dommer blåste for pause, sto det 1-0 på måltavla.

En helt annen omgang

Etter én time med fotball i Köln, kom utlikningen. Rumeneren Ciprian Marica steg til værs mellom to tafatte Köln-stoppere, og stanget inn 1-1. Rundt ti minutter senere traff Huntelaar stolpen med en heading. Returen havnet hos Marica, som var mer resolutt enn stopper Geromel da han kjempet inn 2-1 i Schalkes favør.

Etter 77 minutter skulle vondt bli mye verre for Köln. Innbytter Miso Brecko havnet på feil side i eget felt og lagde straffe da han felte unggutten Julian Draxler. Etter bare sju minutter på gresset, ble sloveneren vist det røde kortet.

Da Huntelaar satte straffesparket i nettet, var kampen i praksis kjørt for Solbakkens menn. Da Höger minutter senere la på til 1-4, var all tvil borte.

Etter bare 14 sekunder tilleggstid, endte dommeren den smertefulle opplevelsen for Solbakken og hans menn. Schalke vant 4-1 på Kölns hjemmebane, og den tidligere HamKam-treneren går tøffe dager i møte.